Richtlijnen in verband met Corona virus. Klik hier voor meer informatie.
Hier vindt u een overzicht van oproepen voor vrijwilligers.Maak een keuze uit een van onderstaande thema's om de resultaten specifieker te maken.
In deze tijd hebben we elkaar meer dan ooit nodig! Juist nu kunnen veel alleenstaanden jouw hulp gebruiken. Door maatje te worden bij Humanitas Tandem in Rhenen kun je iemands dag zoveel mooier maken! Bel iemand om mee te kletsen of ga wandelen op 1,5 meter afstand. Als maatje maak jij echt het verschil. Daarom dagen wij jou om er te zijn voor iemand die wat extra aandacht of ondersteuning nodig heeft. Meld jij je aan?
Walk&Talk is dé koffiepauze voor werkzoekenden! Wil jij andere werkzoekenden ontmoeten? Ervaringen uitwisselen in een inspirerende omgeving? Dat kan vanaf 6 april 2021 maandelijks tijdens de (gratis!) ‘Walk&Talk’ bijeenkomsten. Ben je op zoek naar werk dan kun je soms wel wat hulp gebruiken. Walk&Talk wordt de ontmoetingsplek voor werkzoekenden in de bibliotheek in het Huis van de Gemeente in Rhenen. De bijeenkomst vindt elke 1e dinsdag van de maand plaats. Werkzoekenden kunnen ervaringen uitwisselen in een inspirerende omgeving. Met wisselende onderwerpen, gastsprekers en een hartelijk ontvangst met koffie en thee. Walk&Talk is dé koffiepauze voor werkzoekenden! Wanneer je op zoek bent naar je volgende baan verandert er veel. Daar kun je wel wat hulp bij gebruiken, of misschien help je juist graag anderen. Bovendien vraag je je misschien af waar al die andere werkzoekenden in jouw omgeving te vinden zijn. Dat kan bij een Walk&Talk bijeenkomst! Landelijk vinden deze bijeenkomsten al op meer dan 100 locaties plaats en nu ook in Rhenen! De bibliotheek van Rhenen organiseert dit samen met JobHulpMaatje Rhenen. Vrijwilliger gezocht: Om deze bijeenkomsten te kunnen organiseren zoeken we een begeleider. Vind je het leuk om: mensen te ontvangen, een groep toe te spreken en ben je sociaal, attent en handig met LinkedIn en Facebook? Dan zoeken we jou om de Walk & Talk bijeenkomsten te begeleiden. Het kost je een paar uur per maand en de tijd voor een korte training tot begeleider. Voor meer informatie kun je bellen met Nicole Vijgeboom 06-42531554 of stuur een mail naar walkentalkrhenen@gmail.com
Gezinnen uit Rhenen met kinderen in de leeftijd van 2 - 8 jaar die hulp kunnen gebruiken bij taal en lezen kunnen sinds kort terecht bij de VoorleesExpress. Bij de VoorleesExpress komt een vrijwilliger 20 weken lang bij een gezin thuis om te ondersteunen bij taal en lezen. Samen lezen, kletsen, zingen of spelletjes doen met het hele gezin om te laten zien hoe je op een makkelijke manier taal en lezen kunt stimuleren. De VoorleesExpress Rhenen is een samenwerking van de Bibliotheek Z-O-U-T en de Gemeente Rhenen. We werken samen aan een preventief passend taalaanbod voor gezinnen. Taal is de sleutel naar meedoen, leren en ontwikkelen. Ben je een vrijwilliger die graag een gezin wil helpen? Neem dan contact op met de projectleider via voorleesexpress@bibliotheekzout.nl. (NB. Mocht het door de maatregelen rondom Corona niet meer mogelijk zijn om bij een gezin af te spreken dan is het prettig als je uit de voeten kunt met digitale middelen)
Werkgroep “NatuurWerkt!” werkt met ongeveer 60 vrijwilligers op een gezellige en plezierige wijze in de stress vrije natuur op de landgoederen Remmerstein en Prattenburg en op natuurterreinen bij het Egelmeer. Sociale contacten, omgaan met elkaar en lekker met je handen werken, waarbij achtergrond en opleiding er niet toe doen, staan centraal. De productie komt op de 2de plaats. Iedereen is van harte welkom! Voel je je aangesproken, neem dan contact op met Bert, 06-33106173 bberg@hetnet.nl of met Gerda, 0317-616490 genk.broere@gmail.com
Wil jij een steentje bijdragen aan het ondersteunen van mensen met dementie en hun mantelzorgers? Als gespreksleider in het Alzheimer Café ben je het vaste gezicht van het café en ben je de regisseur van de avond. Samen met het team van vrijwilligers en professionals zorg je voor een veilige en prettige sfeer waarin mensen zich op hun gemak voelen. We verwachten van de vrijwilliger dat hij/zij enige praktische ervaring heeft in de omgang, gespreksvoering en begeleiding van mensen met dementie en hun familie, en dat hij/zij beschikt over invoelingsvermogen voor de problemen van mensen met dementie en hun familie. Heb jij een warm hart voor mensen met dementie? Ben jij iemand die: - Het Alzheimer Café een warm hart toedraagt en zich kan vinden in de methodische aanpak van het Alzheimer Café - Inzicht heeft in de dilemma’s van mensen met dementie en hun naasten en weet je die te vertalen in open vragen aan de gastspreker en de zaal - Met flair voor een groep staat - In staat is de regie van de avond naar je toe te trekken - Oog heeft voor groepsdynamiek d.w.z. sommige bezoekers stimuleren en anderen op passende wijze afremmen - Ruimte geeft aan emoties uit de zaal en weet deze emoties te begeleiden - Een antenne heeft voor actuele onderwerpen en sprekers voor het Alzheimer Café - In staat is de caféavond zo in te richten dat mensen met dementie zich thuis voelen - Bereid is de gespreksleiderstraining te volgen? Dan komen we graag met je in contact! Je werkzaamheden zijn: - Je helpt mee in het samenstellen van het jaarprogramma van het Alzheimer Café en je bereidt het gesprek met de gastspreker voor. Het handboek Alzheimer Café is leidend. - Je stimuleert samenwerking in het team van het Alzheimer Café - Je leidt op een prettige manier de caféavond - Je betrekt bewust elke caféavond mensen met dementie in het gesprek - Je levert een bijdrage aan de evaluatie van de avond Tijdsinvestering - Tijdsinvestering 5 avonden per jaar op een vaste avond in de 2 maanden (2de dinsdag van de maand, 4 uur per avond), plus de voorbereidende werkzaamheden voor de avond en deelname aan de werkgroep. Wij bieden: Wij bieden trainingen, overleggen en bijeenkomsten gericht op verdieping of deskundigheidsbevordering. Informatie via het Vrijwilligersplein. Ondersteuning van het bestuur van de regionale afdeling en de coördinator Regionale activiteiten en overige medewerkers van Alzheimer Nederland. Reiskostenvergoeding en vergoeding van gemaakte onkosten. Een tweejaarlijkse landelijke vrijwilligersdag. Je ontvangt maandelijks de digitale nieuwsbrief en het vrijwilligersnieuws in je mailbox. Het vrijwilligerswerk bij Alzheimer Nederland kan een aanvulling vormen op je CV.
Wil jij een steentje bijdragen aan het ondersteunen van mensen met dementie en hun mantelzorgers? Het Alzheimer Café is een maandelijkse bijeenkomst voor mensen met dementie en hun mantelzorgers. In het Alzheimer Café geven we informatie en zorgen we voor een aangename, veilige sfeer waar mensen hun ervaringen met elkaar delen. Met een team van vrijwilligers en professionals worden deze avonden voorbereid en georganiseerd. Warm hart voor mensen met dementie? Ben jij: - Geraakt door mensen met dementie en hun mantelzorgers? - Iemand die mensen op hun gemak kan stellen en mensen welkom laten voelen - Iemand met een luisterend oor - Iemand die het fijn vindt om in een team te functioneren - Één keer in de 2 maanden beschikbaar op een vaste avond in de maand (elke 2de dinsdag van de maand)? Dan komen we graag met je in contact. Je werkzaamheden als Coördinator: Als coördinator van het Alzheimer Café zorg je voor de continuïteit van het Alzheimer Café. Je bent de spil in het team en je vindt het leuk om mensen te inspireren en te binden. Je bent het aanspreekpunt voor vrijwilligers in het Alzheimer Café. Wat ga je doen? • Coördineren van de werkzaamheden voor de caféavonden • Coördineren en begeleiden van de vrijwilligers • Beheren en uitbouwen van het vrijwilligersbestand • Contact onderhouden met de regionale afdeling en een jaarlijks een begroting maken • Registreren van het aantal bezoekers per avond Tijdsinvestering 5 avonden per jaar op een vaste avond in de maand (4 uur per avond). De voorbereidende werkzaamheden voor de avond en optioneel deelname aan de werkgroep. Wij bieden : Trainingen voor vrijwilligers in het Alzheimer Café / Informatie via het Vrijwilligersplein. Ondersteuning van het bestuur van de regionale afdeling en de coördinator Regionale activiteiten. Reiskostenvergoeding en vergoeding van gemaakte onkosten. Een tweejaarlijkse landelijke vrijwilligersdag. Je ontvangt maandelijks de digitale nieuwsbrief en het vrijwilligersnieuws in je mailbox.
VluchtelingenWerk houdt iedere maandagochtend spreekuur in de Westpoort. In verband met het vertrek van een van onze vrijwilligers zijn we op zoek naar versterking. Een afspraak maken bij de huisarts. Een betalingsregeling treffen met een energiemaatschappij. Een formulier van de gemeente invullen. Draai jij daar je hand niet voor om? Dan zoeken we jou! Als spreekuurmedewerker beantwoord je tijdens het spreekuur korte vragen van vluchtelingen. Je biedt ondersteuning bij het invullen van formulieren en adviseert over zaken op het gebied van bijvoorbeeld financiën, wonen en scholing. Je bemiddelt bij contacten met instanties en registreert in het vluchtelingenvolgsysteem (VVS). In sommige situaties verwijs je door. Op deze manier help je vluchtelingen verder. Voor meer informatie verwijzen we naar onze website: www.vluchtelingenwerk.nl/oostnederland/vluchtelingenwerk-rhenen Of neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie. Als je geinteresserd bent maken we een afspraak voor een intakegesprek.
Is taal zeg maar echt jouw ding? Heb je beperkt tijd, maar wil je je toch graag inzetten voor vluchtelingen? Ben je nieuwsgierig en wil je zelf graag kennis maken met een andere cultuur? Word taalcoach! In september komen in Elst en Rhenen nieuwe vluchtelingen wonen. Als zij de Inburgeringscursu bij VluchtelingenWerk volgen dan bieden wij een taalcoach die wekelijks bij de anderstalige thuis komt. Als taalcoach kom je wekelijks bij de anderstalige thuis of je gaat samen op pad of je werkt samen in de bibliotheek. Het is voor de cusist belangrijk dat deze veel oefent met luisteren en spreken. Dit is een belangrijke praktische aanvulling op de groepslessen. Je wordt begeleid door een professional. En er zijn bijeenkomsten om ervaringen uit te wisselen. Voor meer informatie verwijzen we naar onze website: www.vluchtelingenwerk.nl/oostnederland/vluchtelingenwerk-rhenen. Of neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie. Als je geinteresserd bent maken we een afspraak voor een intakegesprek.
Bij verhuizen komt veel kijken. Dat geldt zeker voor vluchtelingen die voor het eerst in een Nederlandse gemeente komen wonen. Steek je graag je handen uit je mouwen om iemand goed op weg te helpen? Dan zoeken we jou! In september worden in de gemeente Rhenen (inclusief Elst) enkele vluchtelingen gehuisvest. Als maatschappelijk begeleider ondersteun je vluchtelingen die nieuw zijn in de gemeente. Aan de hand van een checklist vragen jullie samen voorzieningen aan, zoals een uitkering, inrichtingskrediet en toeslagen. Ook help je bij het regelen van een huisarts, school, energiemaatschappij, verzekeringen, internetaansluiting etc. Je geeft uitleg over hoe zaken in Nederland geregeld zijn en neemt regelmatig samen de post door. De duur van de begeleiding is ruim een jaar. De voortgang houd je bij in een cliëntenregistratiesysteem (VVS). Rond de huisvesting ben je intensief met de nieuwkomers bezig. Denk aan 2 dagdelen per week. In de loop van de tijd neemt dit af. Voor meer informatie kun je kijken op onze website: www.vluchtelingenwerk.nl/oostnederland/vluchtelingenwerk-rhenen. Neem contact met ons op voor meer informatie. Bij interesse maken we een afspraak voor een intakegesprek.
Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging? Heb jij tijd en aandacht voor een ander en sta je stevig in je schoenen? Dan zijn wij op zoek naar jou! Je helpt iemand om weer grip op zijn of haar leven te krijgen. En jij krijgt op jouw beurt persoonlijke begeleiding, leert veel nieuwe dingen en ontmoet nieuwe mensen. Meer weten wat je voor Humanitas kan betekenen en wij voor jou? Meld je aan! We ontmoeten je graag!
Gemeente RhenenNieuwe Veenendaalseweg 753911 MG Rhenen