ZAAP (Zwerf Afval Adoptie Plan)

ZAAP (ZWERF AFVAL ADOPTIE PLAN)

  • Jongeren (van 13 tot 21 jaar)
  • Kinderen (tot 12 jaar)
  • Volwassenen
  • Cultuur / creatief
  • Milieu en Leefbaarheid

ZAAP (ZWERF AFVAL ADOPTIE PLAN)

“Rhenen Schoon, dat doen we samen” is het motto van het Zwerf Afval Adoptie Plan (ZAAP).
Zappen (zwerf afval pakken) geeft een goed gevoel, waardering, ontspanning, beweging en het houdt Rhenen schoon. Bewoners adopteren alleen of samen een stukje van de gemeente Rhenen om dit zwerfafvalvrij te houden. Ze doen dit in hun directe omgeving of op een plek, waar ze graag komen en wandelen. ZAAP laat haar leden vrij in de momenten waarop zij actief willen zijn, kunnen opruimen, enz.. enz..
ZAAP zorgt voor gratis materiaal en bedenkt regelmatig diverse acties en methodes, die het Zappen gemakkelijker maken, zoals de Zapkar (fietskar) en het Zapit. Dat laatste is een team van Zappers, dat samen acties houdt en bij oproepen uit de buurt komt helpen opschonen. ZAAP houdt zich naast het opruimen van zwerfafval ook bezig met het voorkómen ervan. De basisscholen hebben daartoe inmiddels een educatiepakket van ZAAP ontvangen.
Natuurlijk doen wij mee aan de Landelijke Opschoon Dag in maart, want Zappen is leuk om te doen. Erger je je aan al dat zwerfafval en heb je zin om actief te helpen opruimen?
Meld je dan aan bij het ZAAP via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Wij nemen snel contact met je op.

Overzicht Activiteiten

Vuurwerkresten opruimen Rhenen

Op 2 januari 2020 gaan we weer samen de restanten van het vuurwerk opruimen. Zoals gebruikelijk starten wij ook dit jaar weer bij het Poortje aan de Frederik van de Paltshof te Rhenen. Indien U geen lid bent van ZAAP verzorgen wij de benodigde materialen om de vuurwerkresten veilig op te ruimen. Na afloop wordt er koffie gedronken met wat lekkers erbij.

Vuurwerkresten Opruimactie Achterberg

Op 2 januari 2020 gaan we weer samen de restanten van het vuurwerk opruimen. Aangezien het Dorpshuis is gesloten, starten wij dit jaar bij Janny Kleijer, Cuneraweg 177a in Achterberg. Indien U geen lid bent van ZAAP verzorgen wij de benodigde materialen om de vuurwerkresten veilig op te ruimen. Ontvangst met koffie en wat lekkers. Na afloop trakteren wij u op een heerlijk broodje.

Vuurwerkresten Opruimactie Elst

Op 3 januari 2020 gaan we weer samen de restanten van het vuurwerk opruimen. Wegens organisatorische problemen is voor 3 januari gekozen in plaats van de gebruikelijke datum 2 januari. Wij starten ook dit jaar weer in het Bestegoed. Indien U geen lid bent van ZAAP verzorgen wij de benodigde materialen om de vuurwerkresten veilig op te ruimen. Na afloop wordt er koffie gedronken met wat lekkers erbij.

Landelijke Opschoon Dag Elst

Doe mee met de Landelijke Opschoon Dag Op zaterdag 14 maart gaan we samen in Elst ZwerfAfvalPakken. We gaan om 10:00 uur van start tot 12:00 uur, maar vanaf 09:30 uur tot uiterlijk 10:00 uur kunt u terecht voor koffie, thee en wat lekkers. Startlocatie: Elst, het Bestegoed Het zwerfafvalpakken zal om 12:00 uur ten einde zijn. Daarna zal aan alle deelnemers een lunch worden aangeboden. Kom je meedoen? Neem vooral ook je kinderen, vrienden en buren mee. Gezelligheid, een voldaan gevoel, ontmoeting met buurtgenoten en een schone, veilige en plezierige dorp/wijk/straat is de beloning van deze voorjaarsschoonmaak. ZAAP zorgt voor niet leden voor knijpers, hesjes, vuilniszakken en ander materiaal. Aanmelden is niet nodig maar wel fijn via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Want Rhenen Schoon, Dat Doen We Samen!

Landelijke Opschoon Dag Rhenen

Doe mee met de Landelijke Opschoon Dag Op zaterdag 21 maart gaan we samen in Rhenen ZwerfAfvalPakken. We gaan om 10:00 uur van start tot 12:00 uur, maar vanaf 09:30 uur tot uiterlijk 10:00 uur kunt u terecht voor koffie, thee en wat lekkers. Startlocatie: het Huis van de Gemeente. Het zwerfafvalpakken zal om 12:00 uur ten einde zijn. Daarna zal aan alle deelnemers een lunch worden aangeboden. Kom je meedoen? Neem vooral ook je kinderen, vrienden en buren mee. Gezelligheid, een voldaan gevoel, ontmoeting met buurtgenoten en een schone, veilige en plezierige dorp/wijk/straat is de beloning van deze voorjaarsschoonmaak. ZAAP zorgt voor niet leden voor knijpers, hesjes, vuilniszakken en ander materiaal. Aanmelden is niet nodig maar wel fijn via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Want Rhenen Schoon, Dat Doen We Samen!

Landelijke Opschoon Dag Achterberg

Doe mee met de Landelijke Opschoon Dag Op zaterdag 21 maart gaan we samen in Achterberg ZwerfAfvalPakken. We gaan om 10:00 uur van start tot 12:00 uur, maar vanaf 09:30 uur tot uiterlijk 10:00 uur kunt u terecht voor koffie, thee en wat lekkers. Startlocatie: Achterberg, het Dorpshuis. Het zwerfafvalpakken zal om 12:00 uur ten einde zijn. Daarna zal aan alle deelnemers een lunch worden aangeboden. Kom je meedoen? Neem vooral ook je kinderen, vrienden en buren mee. Gezelligheid, een voldaan gevoel, ontmoeting met buurtgenoten en een schone, veilige en plezierige dorp/wijk/straat is de beloning van deze voorjaarsschoonmaak. ZAAP zorgt voor niet leden voor knijpers, hesjes, vuilniszakken en ander materiaal. Aanmelden is niet nodig maar wel fijn via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Want Rhenen Schoon, Dat Doen We Samen!

ZAAP (Zwerf Afval Adoptie Plan)

  • Rhenen
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Initiatief

Gemeente Rhenen
Nieuwe Veenendaalseweg 75
3911 MG Rhenen

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.