• Volwassenen
  • Praktische hulp / informatief
  • Gezelligheid / ontmoeten
  • Mantelzorg

HUMANITAS

Humanitas Tandem (Maatjesproject)
Humanitas biedt mensen al meer dan 70 jaar een tijdelijk steuntje in de rug met behulp van onze enthousiaste, deskundige vrijwilligers.
‘“ Ik heb zoveel zelfvertrouwen opgebouwd dat ik nu wekelijks zelfstandig naar een koor ga waar ik nieuwe vrienden heb ontmoet.” Dennis

Iedereen heeft behoefte aan sociale contacten! Soms zijn er omstandigheden waardoor iemand contacten verliest en in een sociaal isolement raakt. Dat kan bijv. komen door overbelasting, lichamelijke of een psychische beperking. Het maatjesproject Humanitas Tandem brengt ondersteunend contact tot stand tussen deelnemer en vrijwilligers. Door samen activiteiten te ondernemen worden de deelnemers gestimuleerd om weer een sociaal leven op te bouwen. De maatjes overleggen samen over de bezoeken en de invulling van de tijd. Vaak ontmoeten ze elkaar eens per week voor twee tot drie uurtjes. De activiteiten zijn wisselend. Denk aan wandelen, fietsen, winkelen, koffie drinken, naar de markt, een museum bezoeken, etc. Het doel is om de deelnemer zelfverzekerder te maken en het sociale isolement te doorbreken; zodat de deelnemer weer vol zelfvertrouwen, zelfstandig verder kan.
In Rhenen ook gericht op Mantelzorg.
Tandem Rhenen richt zich ook op de mantelzorger om overbelasting te voorkomen.
Vrijwilligers worden?
Humanitas is (ook) op zoek naar vrijwilligers in Rhenen. Wilt u iets voor een ander betekenen, meld u aan. Uw vrije uurtjes zijn van onschatbare waarde voor de mensen die een maatje zoeken.


Overzicht Activiteiten

Maatjesproject

Humanitas Tandem is er voor mensen die behoefte hebben aan contact met anderen. Een vrijwilliger – een maatje – ondersteunt bij het uitbouwen en versterken van het sociale netwerk, zodat een deelnemer na een jaar weer zelf verder kan.

Humanitas

  • Rhenen
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Initiatief

Gemeente Rhenen
Nieuwe Veenendaalseweg 75
3911 MG Rhenen

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.