• Volwassenen
  • Praktische hulp / informatief
  • Cultuur / creatief
  • Gezelligheid / ontmoeten

VERTELTAS

Spelen en voorlezen stimuleert kinderen in hun ontwikkeling. Mooie prentenboeken en educatief spelmateriaal is daarvoor onmisbaar, daarom zitten die in de Verteltas. Wij maken deze tassen – tot nu toe al meer dan 50! – voor basisscholen en voorschoolse instellingen. De peuters en kleuters krijgen een tas mee naar huis en kunnen daar samen met hun ouders genieten van de inhoud.

De tassen worden gemaakt door een groep vrouwen, onder begeleiding van deskundige vrijwilligsters. We kiezen samen een prentenboek of een thema en bedenken daar allerlei spelletjes en spelmateriaal bij. Dat kunnen handpoppen zijn, of een speelkleed, een memoryspel of een telspelletje. Iedere tas is uniek en dat maakt het ook zo leuk om eraan te werken.
We gebruiken verschillende technieken: breien, haken, punniken, borduren, naaien, maar ook kleuren en lamineren, schilderen en figuurzagen. Daarnaast moet er het nodige op internet worden opgezocht en op de computer bewerkt.

Het proces van het maken is minstens zo belangrijk als het resultaat. In de groep vrouwen is aandacht voor persoonlijk contact, de Nederlandse taal en cultuur en de sociale verbinding. Alle vrouwen zijn welkom, ongeacht leeftijd of culturele achtergrond. Wij zijn nieuwsgierig naar elkaar, delen elkaars lief en leed, maar hebben ook veel plezier.
Verteltas

  • Rhenen
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Wekelijks Woensdag van 9:00-12:00 uur (m.u.v. de schoolvakanties)

Locaties

  • De Westpoort
    Veerweg 1
    3911 TM Rhenen

Initiatief

Gemeente Rhenen
Nieuwe Veenendaalseweg 75
3911 MG Rhenen

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.